Ce este o podea din lemn de esenţă tare?

10 decembrie 2012

Podelele din lemn de esenţă tare Quick-Step sunt podele din lemn compozit, fabricate din până la trei straturi de lemn solid, acoperite cu o finisare de protecţie. Datorită selecţiei atente a materiilor prime şi a controlului perfect al conţinutului de umezeală a lemnului pe durata procesului de fabricaţie, podelele din lemn de esenţă tare garantează stabilitate şi durabilitate optime.

Ce este o podea din lemn de esenţă tare compozit?

1. Un strat de finisare

În funcţie de podeaua de parchet pe care o alegeţi, acest strat de finisare poate consta din: Şapte straturi de lac pe bază de apă tratat cu UV. Acest lac protejează podeaua împotriva uzurii, zgârieturilor şi petelor, făcând-o mai uşor de întreţinut. Două straturi de ulei modificat de calitate, care creează un aspect extra-mat şi autentic natural, şi care îmbătrâneşte frumos.

2. Un strat de faţadă

Un strat de lemn solid, selectat cu grijă, într-o mare varietate de culori şi structuri. Majoritatea podelelor din lemn compozit Quick-Step au un strat de faţadă de 3 mm grosime. Gama „Compact” are un strat de faţadă de 2,5 mm. Stratul de suprafaţă poate fi şlefuit şi refinisat.

3. Un strat de bază

Stratul din mijloc este cel care dă stabilitate și durabilitate unei podele. Acesta atenuează presiunea și tensionarea și menține podeaua stabilă în toate situațiile. Echilibrul dintre duritatea și flexibilitatea materialului din mijloc este esențial în asigurarea unei îmbinări ușoare și a unei legături puternice. Stratul din mijloc constă din furnir, hevea sau plăci fibrolemnoase.

4. Un suport din furnir

Un strat de suport din furnir de molid sau pin. În combinaţie cu alte straturi, previne curbarea sau deformarea podelei.

Aflaţi mai multe

Aflaţi mai multe despre podelele noastre din lemn de esenţă tare în „De ce vă veţi îndrăgosti de podeaua dvs. de parchet Quick-Step”.