Sediul Quick-Step

Cercetarea şi inovarea continuă, împreună cu atenţia specială acordată calităţii, au făcut din Quick-Step unul din producătorii de vârf în domeniul podelelor. Marca a evoluat de la o alternativă accesibilă la lemn, la o categorie de sine stătătoare, oferind o varietate largă de podele cu model, rapid şi uşor de instalat şi întreţinut în orice situaţie.

Pasiunea noastră

Pasiunea… este ceea ce ne inspiră. O pasiune pentru crearea de lucruri frumoase, o pasiune pentru inovaţie, o pasiune pentru natură, o pasiune pentru îmbunătăţirea continuă a proceselor noastre. Şi înainte de toate, o pasiune pentru produsele noastre.


Podelele Quick-Step sunt proiectate şi fabricate de UNILIN.


Istoria noastră

1960: este înfiinţată firma UNILIN

Câteva familii din sud-vestul Flandrei, care lucrau în industria inului, încep producţia de plăci aglomerate de in la Ooigem, în Belgia. Acestea dau companiei numele „UNILIN”. Compania creşte rapid, dar inul este disponibil în cantităţi limitate, astfel încât în anii ’70 se decide utilizarea lemnului ca materie primă.

1990: Quick-Step apare pe piaţă

UNILIN este prima companie care lansează podelele laminate pe piaţa din Belgia. Cu Quick-Step, UNILIN este primul producător de laminate care apare pe piaţă cu propria sa marcă.

1997: este inventat sistemul de îmbinare „Uniclic”

Quick-Step este primul producător care oferă un sistem de îmbinare fără adeziv, integrat. Sistemul revoluţionar „Uniclic” garantează instalarea rapidă şi uşoară a podelelor laminate în orice situaţie. Sistemul Uniclic este brevetat în toată lumea.

2001: este lansată prima podea laminată cu o canelură în formă de V

Quick-Step Perspective este prima podea laminată din lume care are o canelură în formă de V între plăci atunci când acestea sunt îmbinate împreună.

2001: sunt lansate structuri care se potrivesc cu modelul natural

Quick-Step este primul producător de laminate care a reuşit să potrivească perfect structura suprafeţei (adică ceea ce simţiţi de fapt), cu modelul natural al podelelor sale laminate (adică ceea ce vedeţi).

2005: este prezentată prima podea laminată permanent antistatică

Pentru a împiedica încărcările electrostatice neplăcute la contactul cu obiecte conductoare, Quick-Step începe tratarea tuturor podelelor sale laminate cu un strat antistatic permanent.

2006: la ofertă se adaugă plinte de parchet asortate

Quick-Step prezintă plinte de parchet rezistente la impact şi la zgârieturi, care se potrivesc perfect cu culoarea şi structura suprafeţei podelei corespondente.

2006: este lansat revoluţionarul profil Incizo

Quick-Step lansează Incizo, primul profil multifuncţional care poate fi utilizat ca profil de finisare pentru patru aplicaţii.

2007: Quick-Step lansează podele laminate pentru băi

Quick-Step creează „Lagune”, o colecţie de podele laminate perfect potrivite pentru zonele umede, ca de exemplu băi.

2009: „Parchetul” Quick-Step se alătură familiei

Quick-Step îşi lărgeşte oferta prin lansarea „parchetului”. Suprafaţa acestei podele de parchet constă dintr-un strat superior de lemn solid.

2009: este lansat sistemul de îmbinare „Uniclic Multifit”

Sistemul Uniclic Multifit are la bază sistemul „Uniclic” original lansat în 1997, şi prezintă a treia metodă de montare: glisare şi îmbinare.

2013: Quick-Step îşi extinde oferta cu „Livyn”

Quick-Step lansează „Livyn”, o podea confortabilă de calitate, cu aspectul şi senzaţia naturală a lemnului şi avantajele practice ale unei podele sintetice.