Cum să montați pardoselile din lemn

Parchetul Quick-Step poate fi montat în două moduri diferite: prin montaj flotant sau prin lipire. Alegerea vă aparține! Indiferent ce decideți, toate pardoselile din lemn Quick-Step - cu excepția tipurilor frasin și fag - sunt perfect compatibile cu încălzirea prin pardoseală. Doriți să treceți la nivelul următor? Pardoselile din lemn Quick-Step pot fi folosite și pentru a finisa sau renova simplu orice tip de scări.

Montaj flotant

Ați găsit stratul de izolare adecvat? Atunci este momentul să vă apucați de treabă. Din fericire, datorită sistemului brevetat Uniclic (Multifit), pardoselile nu se vor fisura: sistemul practic cu limbă și canelură vă permite să montați plăcile de parchet cu un singur clic și fără să aveți nevoie de adeziv.

Montaj flotant
Uniclic Mulitifit - tehnologie brevetată

De ce veți îndrăgi sistemul cu clic „Uniclic Multifit”

Datorită sistemului brevetat cu clic Uniclic Multifit, parchetul Quick-Step din lemn poate fi montat imediat, folosind trei metode diferite de montaj, inclusiv metoda verticală.

  • RAPID: montajul plăcilor lungi nu a fost niciodată mai rapid și mai ușor. Montatorii profesioniști susțin că pardoselile din lemn Quick-Step pot fi instalate până la 30% mai repede decât pardoselile cu metode de montaj tradiționale.

  • UȘOR: doar îmbinați plăcile împreună folosind metoda care vi se potrivește și nu este niciun risc de a deteriora plăcile de parchet. Chiar dacă doriți să montați plăcile din nou, sistemul Uniclic Multifit face simplă scoaterea și înlocuirea lor acolo unde este necesar.

  • UNIFORM: cu Uniclic Multifit, îmbinările deschise sunt aproape imposibile. Aceasta vă ajută să vă mențineți pardoseala curată, deoarece praful nu are aproape nicio șansă să intre între îmbinări.

  • PERFECT NETED: plăcile nu au margine care să deplaseze, deoarece limba se potrivește perfect în canelură. Aceasta înseamnă o pardoseală fără diferențe de nivel și deci fără uzură pe margini.

Montaj flotant: trei metode ușoare

1. Apăsare verticală

Metoda ideală pentru montajul flotant rapid al plăcilor în zone mari. Îmbinați plăcile pe latura lungă, glisați plăcile una spre cealaltă pe latura scurtă și apăsați în jos.

2. Înclinare

Îmbinați plăcile mai întâi pe latura scurtă și apoi îmbinați părțile lungi împreună. În acest fel este ușor să montați primul rând de plăci.

3. Inserție orizontală

Spre deosebire de alte branduri, pardoselile din lemn Quick-Step pot fi inserate și orizontal. Acesta este un avantaj atunci când montați primul rând de plăci sau în locuri în care este dificil sau chiar imposibil să le aplecați. De exemplu sub tocurile ușilor sau sub calorifere.

Strat de izolare

Nu subestimați stratul de izolare

Dacă optați pentru montaj flotant, trebuie să alegeți mai întâi stratul de izolare adecvat. Acesta va avea o influență majoră asupra aspectului final, calității și confortului oferit de pardoseala dumneavoastră. Din acest motiv, specialiștii Quick-Step au selectat o gamă de straturi de izolare de calitate ridicată. Acestea nu sunt doar ușor de montat, ci creează și o bază netedă pentru pardoseala dumneavoastră și asigură o excelentă izolare acustică și termică.

Montaj prin lipire

Alternativ, puteți opta pentru metoda tradițională prin lipire. Utilizați pur și simplu adezivul nostru dedicat Quick-Step. Acest polimer SMX gata de utilizare a fost dezvoltat special pentru a lipi pardoselile din lemn Quick-Step de cele mai multe tipuri de suprafețe.

Montaj prin lipire

Video-uri montaj

Urmăriți singuri cât de simplu de montat este o pardoseală din lemn Quick-Step.

Pardoseli din lemn: montaj flotant

Pardoseli din lemn: montaj prin lipire

Pardoseli din lemn pe scări