Go to content Go to search
Pardoseală de vinil Quick-Step responsabilă față de mediu

PARDOSEALĂ DE VINIL
RESPONSABILĂ FAȚĂ DE MEDIU

Pardoselile din vinil Quick-Step: minimizarea impactului nostru asupra mediului

Folosind în mod inteligent materiile prime și inovând generarea de energie verde, minimizăm impactul pe care îl avem asupra naturii prin procesul de producere a pardoselilor din vinil. Am creat chiar și propriul nostru ecosistem circular pentru a preveni arderea sau aruncarea deșeurilor noastre industriale. Descoperiți cum sunt realizate pardoselile noastre de vinil.

Prezentare deschisă a resurselor noastre


Din ce este făcut vinilul

O pardoseală din vinil Quick-Step este alcătuită din aproximativ 40% cretă , un material natural care disponibil din abundență. Un sfert este realizat din PVC reciclat din deșeurile proprii de producție. Un alt sfert este realizat din PVC ‘virgin’ sau nou, alcătuit din clor (sare comună) și etilenă (ulei brut).


Produse rezistente

Suntem foarte conștienți că petrolul este o resursă neregenerabilă, adică o substanță care nu poate fi refăcută de natură la scara timpului uman. De aceea facem tot ce putem pentru a dezvolta pardoseli de vinil care să reziste foarte mult timp, până la 25 de ani. În plus, echipa noastră de cercetare și dezvoltare caută în fiecare zi soluții alternative pe bază de materiale mai durabile.

Dacă sunteți în căutarea unei alternative mai ecologice pentru pardoselile din vinil, Laminat Quick-Step este soluția.

Din ce este făcută pardoseala de vinil Quick-Step

Fără ortoftalați

Elementele rămase din pardoselile noastre de vinil – în primul rând aditivii nu conțin substanțe nocive. Plastifianții pe care îi folosim pentru a face pardoseala flexibilă sunt aceiași ca cei folosiți pentru jucării și ambalaje alimentare și sunt, prin urmare, 100% fără ortoftalați și complet siguri pentru dumneavoastră și copiii dumneavoastră.


Buclă internă închisă

Reciclăm 99% din deșeurile industriale proprii prin intermediul proceselor de producție interne. Aceasta înseamnă că nu ardem sau aruncăm materiale în mod inutil și ne creăm propriul ecosistem circular. Unitatea noastră de producție nu generează practic niciun deșeu care să fie incinerat sau depozitat ulterior.

Pardoseala din vinil Quick-Step nu conține 100% ortoftalați

Reciclăm 99% din deșeurile noastre industriale
prin procesul nostru intern de producție.

Aer curat în casă


Emisii nesănătoase minime

Petreceți cea mai mare parte din viață în casă, drept pentru care calitatea aerului din casa dvs. este de o importanță vitală. Aceasta este influențată de mulți factori: ventilația, lumânările, agenții de curățare și chiar materialele folosite la interior, cum ar fi pardoselile. Pentru a preveni emisia nesănătoasă de COV (compuși organici volatili) - substanțe chimice organice care au o presiune mare a vaporilor la temperatura camerei - căutăm să realizăm intern procesul de producere a pardoselii, pe cât de mult posibil. Astfel, știm exact ce materiale sunt folosite.


Emisii scăzute de COV

Toate lucrurile din jurul nostru, cum ar fi mobilierul sau chiar pereții casei noastre, emit emisii care influențează calitatea interioară a caselor noastre. Prin urmare, este important să luați în calcul produsele cu emisii scăzute. De aceea, emisiile de COV ale pardoselii dumneavoastră de vinil sunt mai mici decât norma europeană, rezultând o Evaluare A+ și etichetă M1 pentru emisii foarte scăzute.

Pardoselile din vinil Quick-Step au emisii foarte scăzute

Producție ecologică


Vecini responsabili

În fabrica noastră, unde producem pardoseli din vinil flexibile și lipite, folosim deșeuri din praf de lemn de la fabrica noastră de laminat alăturată pentru a genera căldură verde pentru linia noastră de producție. Această energie internă acoperă 70% din cerințele de căldură ale unității noastre, ceea ce ne ajută să evităm 25.000 de tone de CO2 emisie anual.


Energie eoliană

Am dotat fabrica noastră de pardoseli Alpha Vinyl care operează pe bază de energie verde cu trei turbine eoliene , care generează 12.600 MWh de energie verde anual. Această cantitate este comparabilă cu consumul anual de energie a 3.490 de gospodării europene.


Mai multă energie regenerabilă

UNILIN – grupul din spatele Quick-Step – a investit, de asemenea, în două centrale de biomasă pentru a transforma praful de lemn și deșeurile de lemn nereciclabile în energie verde. În plus, ne bazăm pe energia produsă de eoliene și panouri solare pentru a alimenta uzinele noastre cu energie. Rezultatul eforturilor noastre? Aproape jumătate din grupurile noaste de producție sunt alimentate cu energie regenerabilă.

UNILIN se bazează pe energia verde produsă de eoliene, panouri solare și centralele de biomasă

Siguranță certificată


Ne provocăm pe noi înșine aplicând criterii stricte când vine vorba de siguranță și sănătate. Pentru respectarea unora dintre cele mai stricte standarde de mediu și sănătate , am primit următoarele etichete:

 • eticheta de emisie A+

  A+

  Certificat de reglementare a emisiilor, care servește drept confirmare a emisiilor foarte scăzute. A+ este categoria de top, reprezentând cea mai scăzută emisie.
  Certificat de reglementare a emisiilor, care servește drept confirmare a emisiilor foarte scăzute. A+ este categoria de top, reprezentând cea mai scăzută emisie.
 • EPD

  Prin declarația noastră de produs de mediu, ne arătăm angajamentul de a furniza informații precise, fiabile și comparabile cu privire la performanța de mediu a produselor noastre de vinil.
  Prin declarația noastră de produs de mediu, ne arătăm angajamentul de a furniza informații precise, fiabile și comparabile cu privire la performanța de mediu a produselor noastre de vinil.
 • eticheta de emisie M1

  M1

  Dovada că produsele noastre pentru pardoseli nu eliberează substanțe toxice și sunt inodore. M1 este categoria de top a acestei clasificări finlandeze, reprezentând cea mai scăzută emisie.
  Dovada că produsele noastre pentru pardoseli nu eliberează substanțe toxice și sunt inodore. M1 este categoria de top a acestei clasificări finlandeze, reprezentând cea mai scăzută emisie.