Despre noi

Atenția specială acordată designului și calității și o dorință puternică de inovație: acestea sunt forțele care au făcut din Quick-Step unul din producătorii de top în industria pardoselilor. Descoperiți totul despre această marcă și despre cum depunem toate eforturile pentru a atinge perfecțiunea...

„ADN-ul Quick-Step?
Depunem toate eforturile pentru a atinge perfecțiunea...”

Istoria noastră

1960: ESTE ÎNFIINȚATĂ FIRMA UNILIN

Câteva familii din sud-vestul Flandrei, care lucrau în industria inului, încep producția de plăci aglomerate de in la Ooigem, în Belgia. Acestea dau companiei numele „UNILIN”. În anii 1970, compania începe să crească rapid. Cu toate acestea, inul este din ce în ce mai puțin disponibil, astfel încât în curând se decide utilizarea lemnului ca materie primă.

1990: QUICK-STEP APARE PE PIAȚĂ

Cu Quick-Step, UNILIN este prima companie care lansează pardoselile laminate pe piața din Belgia - și primul producător de laminate care apare pe piață cu propria sa marcă.

1997: ESTE INVENTAT SISTEMUL DE ÎMBINARE UNICLIC

Cum ar fi dacă montarea unei pardoseli laminate ar fi atât de simplă ca îmbinarea plăcilor, fără nevoie de adeziv? Ideea duce la inventarea sistemului Uniclic al Quick-Step: un sistem revoluționar, brevetat internațional, cu clic, care garantează montarea rapidă și ușoară a pardoselilor laminate în orice situație.

2001: ESTE LANSATĂ PRIMA PARDOSEALĂ QUICK-STEP LAMINATĂ CU O CANELURĂ ÎN FORMĂ DE V

Quick-Step aduce, la modul propriu, o nouă perspectivă în pardoselile laminate: gama inspirat denumită Perspective este prima pardoseală laminată din lume care are o canelură în formă de V între plăci.

2001: SUNT LANSATE STRUCTURI CARE SE POTRIVESC CU MODELUL NATURAL

În cele din urmă, ceea ce simți corespunde cu ceea ce vezi. Ca o premieră în domeniu, Quick-Step a reușit să potrivească perfect structura suprafeței plăcilor sale laminate cu modelul lor natural.

2005: ESTE PREZENTATĂ PRIMA PARDOSEALĂ LAMINATĂ PERMANENT ANTISTATICĂ

Pentru a împiedica încărcările electrostatice neplăcute, Quick-Step începe tratarea tuturor pardoselilor sale laminate cu un strat antistatic permanent.

2006: LA OFERTĂ SE ADAUGĂ PLINTE DE PARCHET ASORTATE

Quick-Step prezintă plinte de parchet rezistente la impact și la zgârieturi, care se potrivesc perfect cu culoarea și structura suprafeței pardoselii corespondente.

2006: ESTE LANSAT PRIMUL PROFIL MULTIFUNCȚIONAL INCIZO

Cu Incizo, Quick-Step prezintă primul profil multifuncțional care poate fi utilizat ca profil de finisare pentru pardoseli și scări.

2007: QUICK-STEP LANSEAZĂ PARDOSELILE LAMINATE PENTRU BĂI

Quick-Step creează „Lagune” - o colecție de pardoseli laminate perfect potrivite pentru zonele umede, ca de exemplu băi.

2009: PARCHETUL QUICK-STEP SE ALĂTURĂ FAMILIEI

Quick-Step își lărgește oferta prin lansarea parchetului. Suprafața constă dintr-un strat superior de lemn solid.

2009: ESTE LANSAT SISTEMUL DE ÎMBINARE UNICLIC MULTIFIT

Sistemul Uniclic Multifit are la bază sistemul „Uniclic” original lansat în 1997, și prezintă a treia metodă de montare: glisare și îmbinare.

2013: QUICK-STEP LANSEAZĂ PARDOSELILE DIN VINIL

Quick-Step lansează „Livyn”, o pardoseală confortabilă de calitate, cu aspectul și senzația naturală a lemnului și avantajele practice ale unei pardoseli sintetice.

2014: NOU PUNCT DE PRODUCȚIE ÎN REPUBLICA CEHĂ

Pentru a crea o capacitate suplimentară pentru o piață în creștere rapidă și pentru a permite o producție mai bună, mai rapidă și mai prietenoasă cu mediul, UNILIN deschide o nouă fabrică în Vyskov, Republica Cehă.

2014: PARDOSEALA LAMINATĂ REZISTENTĂ LA APĂ IMPRESSIVE

Impressive și Impressive Ultra aduc noi niveluri de rezistență la apă a pardoselilor laminate - fără să necesite strat de protecție suplimentar. O altă premieră în domeniu pentru Quick-Step!

2015: VINIL FABRICAT ÎN BELGIA

UNILIN începe producerea de pardoseli din vinil în Belgia, în fabrica sa nouă, cu tehnologie avansată din Wielsbeke, Belgia.

2018: EU ECOLABEL PENTRU PARDOSELI LAMINATE

UNILIN este primul producător de pardoseli care obține mult dorita EU Ecolabel pentru pardoselile sale laminate Quick-Step.

2018: PARDOSELI DIN LEMN MAI UȘOR DE CURĂȚAT

Quick-Step prezintă „Surface & Edge Protect+”, o tehnologie inovatoare de suprafață care previne acumularea de noroi și a alte impurități în textura și îmbinările pardoselii din lemn. Rezultatul? Pardoseli din lemn de esență tare care își mențin aspectul autentic mai mult timp și sunt mult mai ușor de curățat.

2019: NOUA GENERAȚIE „RIGID VINYL”

Quick-Step lansează „Rigid Vinyl”: o soluție revoluționară de pardoseală care combină eleganța cu performanța optimă.