Go to content Go to search
Pardoseală Quick-Step durabilă laminată, din vinil sau lemn de esență tare

PARDOSELI DURABILE

Pardoseala Quick-Step: mereu inovatoare în domeniul durabilității

Calitatea și inovația sunt forțele motrice care ne-au conferit statutul de actor în industria pardoselilor. Nu doar că ne-am îmbunătățit în mod constant produsele în ceea ce privește aspectul și performanța lor, dar ne-am preocupat și de durabilitate. Citiți totul despre eforturile noastre în materie de circularitate, economisire a energiei și control al emisiilor.

Pionier în circularitate


Durabilitatea este în ADN-ul nostru

UNILIN – grupul din spatele Quick-Step – a fost întotdeauna un pionier în economia circulară. În 1960, am prezentat paiele de in – un flux de deșeuri bio din industria inului – utilizate în producerea plăcilor aglomerate. Din acel moment, materiile prime regenerabile au fost întotdeauna în centrul afacerii noastre: de la paie de in la lemn reciclat.


Reutilizarea lemnului

Este clar că utilizarea continuă a noilor materii prime nu este durabilă. De’aceea, conținutul de lemn din pardoselile Quick-Step laminate și din lemn este realizat doar lemn recuperat. Acesta este lemn colectat de la gatere, rezultat în urma proceselor de management durabil al pădurilor sau de întreținere a drumurilor … care în caz contrar ar fi fost ars sau eliminat.

Sustenabilitatea este în ADN-ul Quick-Step

Utilizare deplină a materiei prime

Deoarece copacii joacă un rol crucial în combaterea schimbărilor climatice și în stimularea biodiversității, trebuie să avem grijă de aceștia. De aceea’folosim specii cu creștere lentă, cum ar fi stejarul, doar pentru straturile superioare ale pardoselilor noastre din lemn. Conținutul pardoselilor noastre laminate și din lemn este realizat fie din lemn provenit de la copaci cu creștere rapidă (molid, hevea …), fie dintr-un panou de fibre de înaltă densitate (HDF) din lemn recuperat. Pentru gamele noastre de lemn Variano și Intenso, am creat modele unice folosind bucăți mici de lemn care altfel ar fi pierdute. Astfel’folosim la maximum fiecare copac.


Management durabil al pădurilor

Gestionarea durabilă a pădurilor implică preluarea copacilor în mod responsabil față de planeta noastră și de biodiversitate, împiedicând tăierea copacilor într-un ritm mai rapid decât plantarea altora noi. Maximizăm utilizarea lemnului rărit, reprezentat de copacii care trebuie înlăturați pentru a menține pădurile sănătoase – cum ar fi copacii mici sau îndoiți care ar putea împiedica creșterea altor copaci – dar care sunt ideali pentru producerea pardoselilor. Folosind lemn din păduri gestionate durabil, suntem siguri că aprovizionarea noastră cu lemn nu favorizează defrișarea.

Pardoseala Quick-Step este realizată din lemn din păduri gestionate responsabil

Informații transparente despre vinil

Pe lângă cretă – un material disponibil din abundență – și PVC reciclat intern, aproximativ un sfert dintr-o pardoseală de vinil Quick-Step este realizată din PVC ‘virgin’ sau nou , care este făcut din clor (sare obișnuită) și etilenă (ulei brut). Suntem foarte conștienți că petrolul este o resursă neregenerabilă, motiv pentru care acordăm o atenție deosebită dezvoltării pardoselilor din vinil care pot fi folosite foarte mult timp, până la 25 de ani.  

Pardoseală din vinil Quick-Step Conscious
Ne concentrăm pe capacitatea de reciclare a pardoselilor noastre Quick-Step

Concentrați-vă pe sporirea responsabilității față de mediu

Încă din faza de proiectare, punem întrebările potrivite pentru a optimiza durabilitatea pardoselilor noastre. Ce substanțe chimice îngreunează reciclarea? Ce materii prime ar putea fi alternative? Cum extindem ciclul de viață al produselor noastre? Echipa noastră de cercetare și dezvoltare caută în fiecare zi răspunsuri mai bune la aceste întrebări pentru a îmbunătăți în continuare capacitatea de reciclare a pardoselii noastre.

Respect pentru planeta noastră


Combaterea încălzirii globale

Pentru a limita consecințele încălzirii globale, au fost stabilite obiective climatice îndrăznețe Acordul de la Paris pentru a limita încălzirea globală la maximum 1,5° C. UNILIN – grupul din spatele Quick-Step – a decis să ia toate măsurile posibile pentru a contribui la cel mai ambițios scenariu de 1,5°C până în 2050. Obiectivele noastre sunt verificate de Science Based Targets – o inițiativă terță parte care promovează cele mai bune practici în această luptă. Este crucial să acționăm ferm până în 2030, motiv pentru care am stabilit obiective foarte ambițioase pe termen scurt prin intermediul cărora ne vom îndrepta treptat către emisii nete zero în 2050.

Uzina de biomasă a UNILIN transformă deșeurile în energie verde

Jumătate din grupurile noaste de producție
sunt alimentate cu energie regenerabilă.

Energie regenerabilă

UNILIN a investit în două centrale de biomasă pentru a transforma praful de lemn și deșeurile de lemn nereciclabile în energie verde. Această energie deservește propriile noastre procese de producție – restul este pus ulterior la dispoziția publicului larg. În plus, ne bazăm pe energia produsă de eoliene și panouri solare. Drept urmare, în prezent, aproximativ jumătate din producția grupului nostru este alimentată cu energie regenerabilă.


Programul european de eficiență energetică

UNILIN operează majoritatea fabricilor noastre de producție din Belgia conform Programului european de eficiență energetică. Acest program asigură identificarea și implementarea tuturor măsurilor de economisire a energiei, iar utilizarea energiei este monitorizată și gestionată zilnic. Economisirea a cât mai multă energie și maximizarea utilizării energiei regenerabile sunt obiectivele principale.

UNILIN se bazează pe energia verde asigurată de eoliene și panouri solare

Aer curat în casă


Pardoseală cu emisii scăzute

Petreceți cea mai mare parte din viață în casă, drept pentru care calitatea aerului din casa dvs. este de o importanță vitală. Aceasta este influențată de mulți factori: ventilația, lumânările, agenții de curățare și chiar materialele folosite la interior, cum ar fi pardoselile. Minimizăm emisiile de substanțe nocive producând pe cât de mult posibil pardoselile în uzinele proprii, ceea ce înseamnă că știm exact ce materiale conține.


Emisii minime de COV

Datorită producției noastre interne, reușim minimizarea emisiilor de COV (compuși organici volatili), care reprezintă substanțe chimice organice care au o presiune mare a vaporilor la temperatura camerei. Un exemplu de COV este formaldehida, emisă și de lemn. Emisia de formaldehidă a pardoselilor noastre laminate și din lemn este neglijabilă și de 10 ori mai mică decât standardele UE – iar pentru pardoselile noastre din vinil, nu a fost detectată formaldehidă. Acest lucru se reflectă în etichetele noastre A (lemn) A+ (laminat, vinil) și M1 (laminat, vinil).

Pardoselile Quick-Step au emisii foarte scăzute

Etichetele și certificările noastre

UNILIN respectă toate standarde de mediu și sănătate stipulate legal. Fiind un jucător cheie în industria pardoselilor, ne luăm responsabilitatea în serios și ne ridicăm deasupra reglementărilor pentru a face față provocărilor viitorului. De aceea mergem și mai departe atingând în mod voluntar diverse certificări opționale.

 • etichetele de emisie A și A+

  A & A+

  Certificatul de reglementare a emisiilor din categoria superioară, care servește drept recunoaștere pentru emisiile foarte scăzute.
  Certificatul de reglementare a emisiilor din categoria superioară, care servește drept recunoaștere pentru emisiile foarte scăzute.
 • eticheta de emisie M1

  M1

  Dovada că produsele noastre pentru pardoseli nu eliberează substanțe toxice și sunt inodore.
  Dovada că produsele noastre pentru pardoseli nu eliberează substanțe toxice și sunt inodore.
 • PEFC

  Marcă comercială de încredere la nivel mondial pentru produse din lemn provenite din păduri gestionate responsabil.
  Marcă comercială de încredere la nivel mondial pentru produse din lemn provenite din păduri gestionate responsabil.
 • Eticheta de mediu EU Ecolabel

  EU Ecolabel

  Etichetă de excelență de mediu acordată produselor și serviciilor care îndeplinesc standarde ecologice înalte pe parcursul ciclului lor de viață.
  Etichetă de excelență de mediu acordată produselor și serviciilor care îndeplinesc standarde ecologice înalte pe parcursul ciclului lor de viață.
 • EPD

  Prin declarația noastră de produs de mediu, ne arătăm angajamentul de a furniza informații precise, fiabile și comparabile cu privire la performanța de mediu a produselor noastre laminate și din lemn.
  Prin declarația noastră de produs de mediu, ne arătăm angajamentul de a furniza informații precise, fiabile și comparabile cu privire la performanța de mediu a produselor noastre laminate și din lemn.
 • eticheta de mediu Nordic Swan

  Eticheta ecologică Nordic Swan

  Etichetă ecologică scandinavă foarte apreciată pentru produsele care îndeplinesc cerințe înalte ale standardelor de mediu pe tot parcursul ciclului de viață.
  Etichetă ecologică scandinavă foarte apreciată pentru produsele care îndeplinesc cerințe înalte ale standardelor de mediu pe tot parcursul ciclului de viață.
Pardoseală Quick-Step laminată, din vinil sau lemn de esență tare

Eforturile noastre la nivel de produs

Luăm măsuri specifice de mediu pentru diferitele noastre produse. Citiți totul despre modul în care sunt realizate pardoselile noastre laminate, din lemn și vinil.