Go to content Go to search

CUM AȘEZAȚI
PARDOSELILE LAMINATE

Cum să așezați pardoseala laminată Quick-Step

Ați găsit pardoseala laminată ideală? Datorită sistemului nostru de îmbinare cu clic Uniclic® o puteți instala în cel mai scurt timp, fără nicio bătaie de cap. Suflecați-vă mânecile!

PASUL 1: Pregătiți sub-podeaua

Primul pas depinde de tipul de sub-podea pe care urmează să o’aplicați, așa că’va trebui să o inspectați. Vă recomandăm să începeți montajul pe o sub-podea plană, stabilă și curată. Nu uitați’să verificați dacă există componente slăbite.

Cât de mari pot fi rosturile plăcilor de pardoseală deja existente? Cum puteți nivela plăcile? Ce părere aveți despre încălzirea prin pardoseală?

Alocați timpul necesar pentru a citi instrucțiunile demontaj, astfel încât să fiți pe deplin pregătit pentru a începe!

PASUL 2: Alegeți stratul de izolare

Alegerea stratului de izolare potrivit este o parte esențială a instalării pardoselilor laminate nou-nouțe, într-un mod cât se poate de simplu. Straturile Quick-Step de izolare sunt special concepute să reziste la umiditate, să izoleze, să reducă zgomotul și să niveleze. Datorită suprafeței superioare netede, instalarea panourilor laminate este cât se poate de simplă.

PASUL 3: Faceți rost de instrumente

Doriți să scutiți câteva călătorii și întreruperi în timpul instalării? Asigurați-vă că aveți la îndemână câteva instrumente esențiale înainte de a începe montajul.

Un ciocan și un ferăstrău sunt principalele necesități, dar mai există alte câteva unelte care vă vor face viața mult mai ușoară.

PASUL 4: Montați stratul de izolare

E timpul să începeți!

  • Întindeți stratul de izolare (vedeți pasul 2) și împingeți-l cât mai aproape de perete.

  • Montați câte un rând și asigurați-vă că îl poziționați în aceeași direcție în care intenționați să vă așezați pardoseala (vedeți pasul 5).

  • Folosiți clapeta și banda de adeziv pentru o instalare ușoară a stratului de izolare cu o pânză integrată rezistent la umiditate. Când nu puteți folosi clapeta și banda, utilizați o bandă adezivă pentru a atașa rândurile împreună și pentru a monta plăcile astfel încât să reziste la umezeală. 

PASUL 5: Începeți să așezați pardoseala laminată

  1. Mai întâi, verificați de câte rânduri de plăci veți avea nevoie, împărțind lățimea camerei la lățimea unei plăci.

  2. Faceți un semn pe perete în locul unde veți’așeza ultima placă întreagă. Ultima placă trebuie să aibă cel puțin 5 cm lățime pentru o instalare ușoară.

  3. Despachetați scândurile și amestecați-le pentru a evita modelele adiacente identice și variațiile de culoare.

  4. Pentru un rezultat optim, începeți să așezați primul rând de plăci laminate în linie cu cel mai lung perete, însă nu le așezați la același nivel cu acesta (pentru că pereții nu sunt aproape niciodată perfect drepți).

  5. Asigurați-vă că alternați direcția în așa fel încât îmbinările de la capăt ale rândurilor succesive nu sunt niciodată aliniate. Vă recomandăm să lăsați cel puțin 30 cm între ele.

  6. Fixați prima placă din rândul al doilea în prima placă de pe rândul întâi (vezi video) și continuați în acest mod.

  7. Plăcile laminate Quick-Step nu sunt destinate instalării prin lipire.

PASUL 6: Vedeți pardoseala laminată

Nu’există nicio alternativă: va trebui să tăiați pardoseala laminată pentru a vă asigura că se potrivește perfect în spațiul dumneavoastră. Dar nu’vă faceți griji! Vă’vom arăta exact cum să o faceți.

Purtați mănuși și folosiți creionul ca să desenați liniile de tăiere. Tăiați întotdeauna plăcile cu decorațiunea de pe suprafața superioară orientată în sus.

PASUL 7: Finisați pardoseala laminată în stil mare

Odată poziționată pardoseala laminată, sunteți’aproape gata! Acum est’e timpul să completați imaginea cu panouri de plintă asortate, profile de finisare și alte intervenții finale. La urma urmei, totul s’e rezumă la detalii.